Iskolaév

Meghosszabbítaná a tanévet a kormány

Jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre.

2018.06.12 10:03ma.hu

Kéthetes, "táborszerű" foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány az általános iskolákban – írja a Népszava.

A Népszava azt írja, jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A lap úgy tudja, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

Megkeresték az EMMI-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a kormány valóban támogatja a táborozást, de a tárca szerint az nem jár a tanév meghosszabbításával. Tavaly Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár úgy fogalmazott: "csak technikai kérdés", hogy a plusz kéthetes időszakra a tanév meghosszabbításaként tekintünk-e.

Cávol az Emmi

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet.

Mint a közleményben írták, a "Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak".

A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően - rögzítették. Jelezték: a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben. Ennek megfelelően a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel egy lehetőség a gyermekek és a családjuk részére - közölték.

Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező - tudatta az államtitkárság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.