Választás 2018

Öt helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor

Négy esetben áthelyezésről van szó.

2018.06.06 08:59ma.hu

Öt helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor a negyedik kormányában újonnan létrehozott, közvetlenül általa irányított Miniszterelnöki Kormányirodába - írta a hvg.hu.

Négy esetben áthelyezésről van szó: Bordás Gábor eddig is egy kormányiroda nevű szervezeti egységet vezetett, de az akkor még Lázár János miniszter által irányított Miniszterelnökségen, Bartal Tamás pedig „a kabinet ügyek koordinációjáért” volt felelős ugyanott.

A másik két tisztviselőt a megszűnt Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból helyezték át, ahol Bártfai-Máger Andrea kormánybiztos – az új kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere – beosztottai voltak: Juhász Roland a vagyonpolitikáért, Uszkay-Boiskó Sándor pedig a pénzügyi szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárként - írta a portál.

Benkő Tamás János új kinevezett. Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium szakreferense volt, illetve az állami NKM Áramszolgáltató felügyelő bizottsági és a Diákhitel Központ igazgatósági tagja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.