Munkahelyi baleset

Öngyilkossággal vádolja munkaadója a védőfelszerelés nélkül lezuhant munkást

A 28 éves Palicz Zsolt hat emeletet zuhant munka közben és csak a csodának köszönhető, hogy túlélte a becsapódást. Védőfelszerelés ugyanis nem volt rajta.

2018.05.18 12:36ma.hu

Zsolt pert indított, mert azt állítja, munkaadójától nem kapott védőfelszerelést - írja a Blikk. "Az első munkanapomon megkérdeztem a többieket, hogy merre találom a biztosítóköteleket, erre jól kinevettek, mondván, ők ilyet soha nem használnak. Akkor sem voltam kikötve, amikor tavaly augusztus 15-én a XIX. kerület egyik panelházának hatodik emeletén az ablakkereteket cseréltem ki, ahová természetesen a főnököm küldött ki" - mondta a férfi a lapnak.

Munkaadója ezzel szemben először azt mondta, ez nem igaz, minden alkalmazottjának kötelező volt a heveder használata. Később azonban új mentséggel állt elő a tárgyaláson. Szerinte Zsolt azért nem használt hevedert, mert öngyilkos akart lenni. Ezt azonban egyetlen szakértő vagy tanú sem támasztotta alá.

Döbbent csend fogadta a tárgyalóteremben a céget vezető nő kijelentését - mondta dr. Lichy József, a munkás ügyvédje a Blikknek. Hozzátette, hogy természetesen az öngyilkosságból egy szó sem igaz, védence még gondolati szinten sem jutott el soha oda, hogy eldobja magától az életét. "Lehetetlennek tartom, hogy a bíróság ezt az érvelést elfogadja. Nem kétséges, hogy a munkáltató hibázott. Így érvényesítem ügyfelem kártérítési igényét."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.