Bűnügy

Újabb gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelték el a Czeglédy-ügyben

Két újabb gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója szerdán a Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyó ügyben.

2018.05.16 16:56MTI
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, két gyanúsított esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom elrendeléséről döntött.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, nem fizették meg. Az ügyben 24 gyanúsított ellen folyik eljárás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn négy gyanúsítottat vett őrizetbe. Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak, és az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, segítséget nyújtva a bűncselekményekhez.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A bíróság legutóbb április elején hosszabbította meg három hónappal az előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.