Állatkínzás

Szurikátaügy: megszólalt a gyerek apja

Földhöz csapta egy iskolás a kecskeméti vadaspark vemhes szurikátáját, elpusztult.

2018.05.16 15:27ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, május 14-én a tiltás ellenére benyúlt egy iskolás a vemhes Zarához, aki ösztönösen a gyerek kezébe harapott. A kisfú valószínűleg a rémülettől földhöz csapta a szurikátát, Zara és utódai azonnal elpusztultak.

A szomorú eset napok óta lázban tartja az országot. A boncolásból kiderült, Zara két utódot várt, halálát aortarepedés okozta.

Az érintett gyermek apja a Facebookon szólalt meg - írja az Index. Bár elismerte, hogy fia hibázott, a felelősség kérdését a vadasparkkal kapcsolatban is felvetette. Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Posztjában leírta, az állat a gyerek körmeit is átharapta, aki ekkor ijedtében a földhöz csapta. A férfi azt állítja, az igazgató ezután ordibált a síró gyerekkel. Az apa úgy véli, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

A lap megkereste Tokovics Tamás igazgatót, aki viszont azt mondta, az eset után még ők keresték a gyereket, a pedagógust is nekik kellett megtalálniuk. A gyerek teljesen bezárkózott, osztálytársai mesélték el a szakembereknek, hogy mi történt pontosan.

Az igazgató azt is megemlítette, hogy kedden felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön. Azt a választ kapta, hogy a fiú keze szépen gyógyul és nem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.