Ügyészség

Leitatta az apját, hogy ölje meg három éves unokáját

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a kislányát.

2018.05.14 16:34ma.hu

A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja.

A vád szerint a nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves. Az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt. Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta.

A vád szerint a vádlottak 2017. augusztus 13-án, Tatán találkoztak, ahová az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, majd sétálni indultak. Útközben egy boltnál az asszony sört, konyakot és bort vásárolt abból a célból, hogy az apját leitatja. A férfi egy óra alatt megitta az összes italt, melynek hatására ittas állapotba került. Ezt kihasználva az asszony felszólította, hogy a kislányt fojtsa meg, azt állítva, hogy a gyermek nem az ő lánya. Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, a bűncselekményt önként abbahagyta. Mikor az asszony látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nyak hosszabb ideig történő szorítása esetén, az agy vérellátási zavarának következményeként, a sértett halála következett volna be.

Az anya cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, míg a férfi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.