Szavaztak

A település korábbi független vezetője nyerte az időközi polgármester-választást Szúcson

Szúcson ebben a ciklusban 2014, 2015 és 2016 után immár negyedjére választanak polgármestert.

2018.05.14 01:31MTI
hirdetés

Öt független jelölt közül szoros versenyben a település egyik korábbi vezetője nyerte az időközi polgármester-választást a jelenlegi alpolgármestert mindössze három szavazattal megelőzve a Heves megyei Szúcson - közölte a község jegyzője vasárnap este az MTI-vel.

Benkár József elmondta: a voksoláson a községet korábban már több cikluson át irányító, 2014-ben is megválasztott, ám néhány hónap múlva lemondott polgármesterének: Egyed Zsigmondnak 61, míg a településvezetői feladatokat jelenleg ellátó alpolgármesternek: Elek Sándornak 58 választó szavazott bizalmat.

Az ugyancsak független jelöltként induló mikófalvi Szabó Gábor 43, a helybeli Balog Lászlóné 7, míg a kiskunhalasi Pintér Gábor Levente két voksot kapott.

Tájékoztatása szerint a két szavazókörben, összesen 56,25 százalékos részvételi arány mellett, rendkívüli esemény nélkül lezajlott vasárnapi voksolás kiírására azért volt szükség, mert a legutóbbi független településvezető: Ország József egészségügyi okokra hivatkozva lemondott. Szúcson ebben a ciklusban 2014, 2015 és 2016 után immár negyedjére választanak polgármestert - emlékeztetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.