Választás 2018

Megvan, ki kapja Janiczak Dávid mandátumát

A tavaszi parlamenti választáson a Jobbik listájának 10. helyén mandátumot szerző Janiczak Dávid május 9-én lemondott képviselői mandátumáról.

2018.05.11 15:21MTI

Potocskáné Kőrösi Anitának adta ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Janiczak Dávid (Jobbik) országos listán szerzett mandátumát pénteken.

A tavaszi parlamenti választáson a Jobbik listájának 10. helyén mandátumot szerző Janiczak Dávid május 9-én lemondott képviselői mandátumáról. A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri a megüresedett mandátumot.

A Jobbik azt kérte az NVB-től, hogy azt a párt listájának 26. helyén szereplő Potocskáné Kőrösi Anitának adja ki, az NVB ennek alapján döntött.

Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.