Tortúra

Ismét meghosszabbították a nyomozást Zsák Malina Hedvig ügyében

Nyitrán 2006-ban még diáklányként azért vertek meg, mert magyarul beszélt az utcán.

2018.05.11 14:12ma.hu

Ötödször hosszabbította meg a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség Zsák Malina Hedvig ügyében, az új határidő szeptember 11. - közölte Gál Katalin, a megyei főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Zsák Malina Hedvig 2016 februárjában kérvényezte a Nyitrai Járási Bíróságnál, hogy ügyét magyarországi bíróságnak adják át. A kérvényre a 2016. márciusi parlamenti választás után bólintott rá Tomás Borec igazságügyi miniszter. A Legfőbb Ügyészség 2016. december 27-én döntött az ügy átvételéről, amely a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez került.

Zsák Malina Hedvig ellen - akit vallomása szerint Nyitrán 2006-ban még diáklányként azért vertek meg, mert magyarul beszélt az utcán - 2007-ben indított eljárást a szlovák főügyészség, mert a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy a nő vallotta. Az ügyben hamis tanúzás miatt 2014 decemberében nyújtott be vádindítványt a szlovák főügyészség; Zsák Malina Hedvig 2013-ban felvette a magyar állampolgárságot, majd Magyarországra költözött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.