Fidesz

Honvédelmi miniszterhelyettes lesz Németh Szilárd

Új pozíciót kap a korábbi rezsibisztos.

2018.05.09 18:16ma.hu

Németh Szilárd kapja a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkári posztját - tudta meg a 24.hu.

Simicskó István távozása után a honvédelmi tárcát több évtized után nem civil, hanem egy a hadseregtől érkező vezető irányítja majd Benkő Tibor vezérezredes személyében. Németh Szilárd pedig a miniszter helyettese lesz.

Az már kedden kiderült, hogy nemzetbiztonsági bizottság alelnöki posztját nem Németh Szilárd, hanem Németh Zsolt tölti majd be, aki a parlament külügyi bizottságnak az elnöke.

Az 54 éves Németh Szilárd, a korábbi rezsibiztos egy csepeli iskolában napközis nevelőként kezdte karrierjét, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakának elvégzése után igazgatóhelyettessé nevezték ki. A 2010-es Fidesz-győzelem előtt a MÁV személyügyi főosztályán volt a szervezési osztály vezetője, majd a VITUKI (Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet) szakági igazgatója lett. 2010-ben Csepelen polgármesterré választották, parlamenti képviselőként a honvédelmi bizottsági elnöki poszt volt az eddigi legmagasabb megbízatása. 2015 óta a Fidesz alelnöke - írja a lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.