Bíróság

Hamis receptekkel próbáltak gyógyszereket kiváltani

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két budapesti nőt Nagykanizsán, amiért hamisított receptekkel próbáltak meg gyógyszereket kiváltani.

2018.05.09 15:31MTI

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az előzményekről elmondta: a két vádlott 2016 áprilisában azért utazott Nagykanizsára, hogy orvosi rendelőkből lopott, hamis adatokkal kitöltött recepteket váltsanak ki. A vényeken olyan pszichoaktív gyógyszerek szerepeltek, amelyeket csak szakorvos írhat fel, és hatóanyag-tartalmuk miatt - mint droghelyettesítő anyag - jól értékesíthetők a feketepiacon.

A két vádlott hét patikában váltott be recepteket úgy, hogy az elsőrendű vádlott több esetben hamis igazolványt mutatott fel.

A Nagykanizsai Járásbíróság első fokon ötrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és 19 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek kedden az elsőrendű vádlottat, akire 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Társát 12 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében ítélték el 14 hónap fogházra, amelynek végrehajtását két évre függesztették fel.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet még nem jogerős.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.