Belpol

A liberálisok egy egész napig tüntetnek az uniós zászlóért

Ideológiai alapon, az EU mellett kiállva, együtt fordulhatnak szembe a kormány "Brüsszel-ellenes uszításával".

2018.05.09 14:04MTI

A Magyar Liberális Párt és ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LIFT) szerdán 24 órás demonstrációt kezdett a Parlament előtt, amelyen azt követelik, hogy az épületre újra helyezzék ki az uniós zászlót.

A párt elnökhelyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján megismételte korábbi javaslatukat is, hogy az önmagukat "EU-pártinak" gondoló ellenzéki erők készítsenek közös listát az uniós választásra. Sermer Ádám - a kormányellenes tüntetésekre utalva - azt mondta, hogy az EP-választás tökéletes alkalom arra, hogy megmutassák, valóban ők a többség. A politikus úgy fogalmazott: ideológiai alapon, az EU mellett kiállva, együtt fordulhatnak szembe a kormány "Brüsszel-ellenes uszításával".

Indoklásként kiemelte, hogy a Liberálisok készíttettek egy felmérést, amely azt mutatja, hogy a választók 45 százaléka hajlandó lenne egy közös listára szavazni az EP-választáson. Hozzátette, a közös listán induló pártok utólag eldönthetnék, hogy bejutott képviselőik melyik frakcióba üljenek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.