Senkinek sem fog hiányozni

Már nem Németh Szilárd a Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke

A Fidesz képviselőjét Németh Zsolt váltotta a bizottságban.

2018.05.09 07:21ma.hu

Németh Zsolt egyben a Külügyi bizottság elnöke is lett. A Nemzetbiztonsági bizottságban pedig Németh Szilárdot váltotta, így Németh Zsolt lett a bizottság alelnöke – ezt Németh Zsolt is megerősítette a 24.hu-nak.

A portál megkereste a Fidesz-frakció sajtóosztályát, ahol azt írták: az országgyűlési törvény szerint a miniszterelnök, a miniszter és államtitkár képviselő nem lehet országgyűlési bizottság tagja. Mivel a jelenleg miniszteri és államtitkári tisztséget betöltő képviselők az új kormány megalakulásáig gyakorolják feladat- és hatáskörüket, az új kormány megalakulásáig nem lehetnek bizottsági tagok, emellett a honvédelmi és a nemzetbiztonsági bizottság új tagjai esetében szükség van nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatására. Hozzáteszik, hogy emiatt a végleges bizottsági struktúra a kormány megalakulását követően fog kialakulni.

A Nemzetbiztonsági bizottság új elnöke a jobbikos Mirkóczki Ádám lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.