Vizsgák

Ilyen feladatok voltak a matekérettségin

Voltak olyan feladatok a 2018-as matekérettségiben, amelyek szorzással, osztással vagy átlagszámítással is megoldhatók.

2018.05.08 11:54ma.hu

Eduline információi szerint a két részes matekérettségi összesen három órán keresztül tartott, az első rész, azaz egy 10-12 feladatból álló teszt megoldására 45 percet kaptak a diákok. Ebben alapfogalmak, definíciók, egyszerűbb összefüggések szerepeltek, illetve lehet igaz-hamis állítást tartalmazó vagy feleletválasztós feladatok is.

A középszinten érettségizők feladatai között voltak halmazok, függvények, gráfok és százalékszámítás is. A szakértő az Eduline-nak elmondta, vannak buktatók, a halmazokkal foglalkozó feladat szövegét például érdemes kétszer átolvasni, de van olyan feladat is, amelyik becsapós.

"A legfontosabb, hogy mindenki igyekezzen beleférni a megadott időkeretbe, hiszen az első rész sok kisebb feladatának megoldásával is el lehet csúszni" - hívta fel a figyelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.