Választás 2018

Orbán: odaadással és hűséggel fogom szolgálni Magyarországot

Orbán Viktor "háromharmados" kormányfő lesz.

2018.05.07 11:32ma.hu

A miniszterelnököt Áder János fogadta a Sándor-palotában. Vállalta a felkérést a kormányalakításra, ismét elmondta, hogy 14 tagú kormányt szeretne, a részleteket Orbán kedden ismerteti.

Áder János elmondta: április 8-án a választók döntöttek, a 2018-as országgyűlési választásokat a Fidesz-KDNP nyerte meg. Hozzátette: már az alakuló ülés összehívásával egyidejűleg felkértem Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP listavezetőjét a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Az összes jogorvoslati eljárás lezárult. A hivatalos jogerős végeredmény megegyezik az április 8-ival.

Az alaptörvény rendelkezései szerint jogot ad a köztársasági elnöknek, hogy az alakuló ülésen felkérje az új kormány megalakítására - emlékeztetett Áder János.

Kedden az alakuló ülésen ezt a felkérést az Országgyűlésnek tolmácsolom, és javaslom, hogy válassza meg miniszterelnöknek Orbán Viktort - mondta újságírók előtt a köztársasági elnök.

Orbán Viktor kiemelte, hogy negyedik alakommal kapott felkérést. Mint mondta: a felkérést megköszöntem, és el is fogadtam. Ígéretet tettem, hogy odaadással és kitartással fogom a munkámat végezni. Röviden vázoltam az ország helyzetét, és utána tájékoztattam az kormányalakítás állásáról. Annyit mondhatok, hogy olyan kormányt szeretnék felállítani, ha ehhez a bizalmat megkapom, amely 14 emberből fog állni velem együtt, hét a politikából, és hét kívülről érkező ember.

Az új kormány legfontosabb feladata Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzése lesz - fejtette ki a kormányfő, aki hangsúlyozta: a kétharmadot arra fogja használni, hogy a három harmadot, Magyarország minden polgárát szolgáljam - hangzott el az Inforádióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.