Választás 2018

Körbezárja a TEK a Kossuth teret a tüntetések napján

Május 8-án tartja alakuló ülését az Országgyűlés, az ellenzék pedig több demonstrációt is bejelentett.

2018.05.06 08:51ma.hu

"Gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban került fel a TEK honlapjára egy 2018. május 4-én keltezett személy- és létesítménybiztosítási intézkedésről szóló dokumentum, aminek értelmében 2018. május 8-án 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2018. május 8-án 11.00 óráig gyakorlatilag körbezárják a Kossuth teret" - írja a Mérce.hu.

Mint ismeretes, azon a napon, kedden tartja alakuló ülését az Országgyűlés, az ellenzék pedig több demonstrációt is bejelentett.

Délelőtt a Civil Ellenzéki Kerekasztal tiltakozik, este hat órától pedig a Mi vagyunk a többség-csoport tart demonstrációt.

A lap szerint a TEK utolsó pillanatos lépése veszélyezteti a tüntetéseket, az időzítés miatt szinte lehetetlen jogorvoslatot kérni. Főleg az élőlánc megszervezése tűnik nehéznek, pedig a bíróság döntése szerint felállhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.