Választás 2018

Feljelentést tettek a választási buszoztatás miatt

Tényi István tett feljelentést a kárpátaljai szavazók átbuszoztatása miatt.

2018.04.27 08:58ma.hu

Tényit a feljelentése nyomán (amit a Hír Tv egyik műsora alapján tett) a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság meghallgatásra be is idézte - írja az Index.

A Kúria egyébként már kedden kimondta, hogy törvénysértő volt a szervezett buszoztatás. Ezzel együtt arra jutottak, hogy ez nem indokolja a választási eredmények megsemmisítését és új választások kiírását az érintett körzetekben.

Kilb József, az ukrajnai Tiszaújlak korábbi polgármestere a riport szerint vagy ezer embert szállított át szavazni és azt is megmondta az embereknek, kire tegyék a voksukat. A Kúria álláspontja szerint a felvétel hiteles, a választás napján ennek alapján szavazati joggal rendelkező embereket szállítottak szavazókörökbe, ami törvénysértő volt. A Kúria szerint az viszont nem állapítható meg, ki beszél a felvételen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.