Pártok

Gyurcsány Ferenc lesz a DK frakcióvezetője

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti majd a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportját, a helyettese Vadai Ágnes lesz.

2018.04.26 14:04MTI

A frakció csütörtöki alakuló ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta: álláspontjuk nem változott, a választást továbbra sem tekintik sem szabadnak, sem tisztességesnek, de megalakították kilenctagú képviselőcsoportjukat. Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy "az önkénnyel szembeni harcban" minden eszközre szükségük van.

A DK a neki járó bizottsági helyeket úgy osztja el, hogy Arató Gergelyt az Országgyűlés jegyzőjének, Varju Lászlót a költségvetési bizottság elnökének, Vadai Ágnest a honvédelmi bizottság alelnökének, Oláh Lajost pedig az európai ügyek bizottsága alelnökének jelöli.

A megválasztott képviselő kiemelte, hogy az új parlamenti struktúráról született megállapodást nem írják alá; záradékkal akarják ellátni, amelynek szövegét később ismertetik.

A szóvivő arra is kitért, hogy nem látnak olyan biztonsági kockázatot, amely miatt az Országgyűlés alakuló ülésének napján le kellene zárni a Kossuth teret.

Gréczy Zsoltot a sajtótájékoztatón szembesítették Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mondataival, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc 2010 előtti kormányzása miatt a Demokratikus Koalíció nem lesz képes 6-8 százalékosnál nagyobbra nőni. A szóvivő azt felelte, érez némi ellentmondást, mert a polgármester korábban több körzetben is arra buzdította a választókat, hogy szavazzanak a DK jelöltjeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.