Remény

880 ezres fizetéssel hívják óvónőnek Írországba Lucát

A fiatal nő korábban arról írt a Facebookon, noha itthon szeretne boldogulni, kezdő óvónői fizetéséből ezt nehezen tudná megtenni.

2018.04.26 10:49ma.hu

Szerinte a kezdő itthoni fizetés sem lakásra, sem gyermekvállalásra, de még egy kávéfőzőre sem elég. A reményvesztett fiatal nővel most a Népszava foglalkozottt ismét. A remény nélküli generációról, az elszegényedéstől félő fiatalokról jelentettek meg cikket. Ebben említették meg, hogy az itthoni 120 ezer forintos fizetés helyett 880 ezres óvónői munkával keresték meg Lucát, Dublinból.

A cikk szerint a lány aggodalma nem egyedi eset. Az elszabaduló albérletárak például szinte lehetetlenné teszik hogy egy pályakezdő önállóan fenntartson egy lakást. Budapesten – a Rentingo felmérése szerint – átlagosan 120 ezer forintot kell fizetni egy lakásbérletért.

Ez nagy probléma, ugyanis a Workania kimutatása szerint Budapesten átlagosan nettó 170 ezer forintot, míg Nógrád megyében nettó 110 ezer forintot keresnek a gyermektelen pályakezdők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.