Belpol

Kósa Lajos távozik a kormányból

Amire felkérte a miniszterelnök, azt elvégezte.

2018.04.26 07:58ma.hu

A Fidesz elnöksége szerdán megválasztotta Kósa Lajost a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnökének - ezt maga az érintett jelentette be egy lapinterjúban.

A tárca nélküli miniszteri pozíciómban a Modern Városok Programért feleltem. Amire felkért a miniszterelnök, azt elvégeztem - nyilatkozta Kósa Lajos az Origónak.

Mint mondta, ez a szervezeti egység továbbra is a Miniszterelnökség része lesz. 760 milliárd forintot utaltak az önkormányzatoknak különböző programok megvalósítására a 3500 milliárdból, így Kósa szerint elmondható, hogy időarányosan jól állnak. A programnak 2022 végéig kell teljesülnie. Az átadás-átvétel május közepére várható.

"A saját sorsomat illetően azt tudom mondani, hogy a mai napon Orbán Viktor előterjesztésére a Fidesz elnöksége megválasztott a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnökének. A választásra való felkészülésért és az eredményességért felelek.

Ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter" - közölte Kósa Lajos.

A politikus arról is beszélt, hogy jövő évi EP-választásokon Gyürk András lesz a Fidesz kampányfőnöke.

Az önkormányzati választásra való felkészülésre van még másfél év - nyilatkozta Kósa. Hozzátette: mindez tapasztalatai szerint elég, de nem mondaná soknak. 3200 település van, de 24 településen él az ország népességének a 40 százaléka, mintegy 300 településen él a 85 százaléka. Mindegyik település fontos, minden településen kell lennie választott tisztségviselőnek. Természetesen vannak szimbolikus városok, falvak, amelyek kitűnnek a mezőnyből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.