Zaklatás

Kirúgták az Operettszínházból Kerényi Miklós Gábort

Nyugdíj előtt.

2018.04.26 07:38ma.hu

Kerényi Miklós Gábort a Budapesti Operettszínház volt művészeti vezetőjét a múlt ősszel többen zaklatással vádolták, amely miatt a színház belső vizsgálatot indított. Ezek után kérte a nyugdíjazását.

Az utóbbi időben aktív lett a közösségi médiában, interjút is adott, ezt pedig a jelek szerint a színház nem nézte jó szemmel.

Miután felmentették a munkavégzés alól (nem dolgozhatott a Nagymező utcai épületben) munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, míg a nyugdíjazási eljárás tart. Így a színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat.

“Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel magatartásával megszegte a Munka Törvénykönyve 8. paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére” – mondta a Blikknek a színház sajtófőnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.