Bőnyi rendőrgyilkosság

Szerdán kezdődik a bőnyi rendőrgyilkos tárgyalása

Szerdán megkezdődik és csütörtökön is folytatódik a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Gy. István büntetőperének tárgyalása a Szombathelyi Törvényszéken.

2018.04.24 13:15MTI

A férfit emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség. A vád szerint 2016. október 26-án Gy. István bőnyi lakásán gépkarabélyból rálőtt a nála engedély nélkül tartott fegyverek és lőszerek miatt házkutatást tartó rendőrökre. Halálosan megsebesítette az egyik intézkedő rendőrtisztet, akit a fején értek a lövések, és azonnal belehalt sérüléseibe. A rendőrök viszonozták a tüzet, a támadó is megsérült.

Az emberölési ügyet azért tárgyalják a Szombathelyi Törvényszéken, mert a Győri Ítélőtábla "hozzátartozói viszony" miatt kizárta az eredetileg illetékes Győri Törvényszéket, mivel a nyomozás során eljáró rendőr alezredes felesége a törvényszék elnökének hozzátartozója.

A szerdán kezdődő és csütörtökön folytatódó nyilvános bírósági tárgyalás - amelyen a vádlott és tanúk meghallgatását tervezi a bíróság - várhatóan szigorú biztonsági intézkedések és nagy médiaérdeklődés közepette zajlik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.