Atomenergia

Paksi bővítés: feloldották a titkosítást, de tilos a betekintés

Bár feloldotta a kormány a paksi bővítés legtöbb dokumentumának titkosítását, a betekintést nem engedélyezi.

2018.04.23 09:11ma.hu

A Népszava szerint beszédes, hogy pont azt a szerződési fejezetet félti a kormány legjobban a nyilvánosságtól, amely tartalmazza, hogy milyen feltételekkel lehet kihátrálni a szerződésekből.

Szintén hatályban maradt a titkosítás arról, hogy az oroszok pontosan mit építenek, valamint a projekt-menetrend és a fizetési ütemezés titkosítás sem nyilvános. Ezek nélkül viszont nehéz lesz megítélni, hogy történt-e idő- vagy költségtúllépés a beruházás során a beruházó részéről.

Ugyancsak titkos marad az üzemanyagellátásról és a használt fűtőelemek sorsáról szóló megállapodás is - írja a Népszava.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.