Lövöldözés

Elképesztő: Egy kisgyereket is hátba lőtt a székesfehérvári orvlövész

Döbbenetes részletek derültek ki a székesfehérvári orvlövész, M. László ügyében. A férfi összesen öt emberre tüzelt, hármat talált el, és az ügyészségi közlemény szerint egyik áldozata kiskorú. László hátba lőtte a gyermeket.

2018.04.21 15:16ma.hu

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte M. László előzetes letartóztatását, a férfi a gyanú szerint hétfőn székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó emberekre - írja a Blikk.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatását.

M. László egy légpuskából lövéseket adott le öt sértettre, akik közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt. A Székesfehérvári Törvényszék azt közölte, hogy az egyik sértettet a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, míg a harmadik, kiskorú sértettet a hátán találta el a lövedék és nekik 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két célzott lövés a sértetteket nem találta el, a lövedék mellettük a földbe csapódott.

Az előzetes letartóztatás oka az volt, hogy a büntetett előéletű férfi esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el. A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.

Korábban a Borsnak nyilatkozott az egyik sérült, a 16 éves Celina testvére. A lányt a szeme alatt találta el egy lövedék, kis híjján megvakította a golyó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.