Fejlesztés

Lebontják a Hős utcai lakótelepet - ez épül a helyére

2019 végére akarják rendezni a tulajdonviszonyokat, ezután ledózerolnák a házakat.

2018.04.21 13:59ma.hu

Hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a hírhedt Hős utcai két épületben, az önkormányzatnak ugyanis 2019 végéig kell rendeznie a tulajdonviszonyokat – írja a Népszava.

A lap úgy tudja, a jelenlegi tervek szerint a telek a kerület tulajdonában maradna, de az érintett épületeket elbontanák, a helyükön pedig egy rekreációs célú sportkomplexumot építene az önkormányzat. Az új létesítményben lenne műfüves sportpálya, futópálya, kültéri sporteszközök, valamint egy kiszolgáló épület is.

Miután a szomszédos telkeken vannak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség épületei is, valószínűleg elsősorban az ezekben az intézményekben dolgozók használnák a sportpályákat.

A Népszava úgy tudja, a lakókkal egyenként tárgyal az önkormányzat, azonban a kisajátítás jellemzői miatt akkor is el kell költözniük, ha nem fogadják el a kerület ajánlatát, amit bíróságon támadhatnak meg, ha méltánytalannak találják, de ez sem jelent csúszást a kiköltöztetéseket tekintve. A szanálásra kapott 2,1 milliárd forintos állami támogatás el nem költött részét vissza kell majd fizetni, de a pénz várhatóan a tulajdonosok és a bérlők kártalanítására lesz elég. A kőbányai vezetés úgy számol, hogy csak a jövő év végéig tudnak megállapodni a mintegy 600 lakóval, így a dózerolást és a terület rendezését már más forrásból kell majd finanszírozni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.