Közlekedés - oktatás

Kerékpáros KRESZ-pálya nyílt a II. kerületben

A pasaréti tanpályát - amely többféle közlekedési helyzetet szimulál és a Közlekedéstudományi Intézet bevonásával készült - óvodások és iskolások használhatják.

2018.04.20 22:30MTI

Kerékpáros KRESZ-pályát alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Fenyves parkban - tájékoztatta Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken az MTI-t.

A pasaréti tanpályát - amely többféle közlekedési helyzetet szimulál és a Közlekedéstudományi Intézet bevonásával készült - óvodások és iskolások használhatják - ismertette a kerület vezetője, jelezve: több oktatási intézmény szervezett közlekedésbiztonsági programokon is részt vehet.

Kiemelte továbbá, hogy a pálya nyomvonalát úgy alakították ki, hogy ne kelljen fát kivágni a ligetes területen. Ez azt is jelenti, hogy a KRESZ-park a nyári hőségben is árnyékkal védi a gyerekeket - magyarázta Láng Zsolt.

A beruházás 36 millió forintból valósult meg, a kormány - Varga Mihály miniszter, a kerület képviselője közbenjárására - 21,5 millió forinttal támogatta a munkálatokat a központi költségvetésből.

A kerületi önkormányzat jelenleg 22 pihenőparkot és 20 közterületi játszóteret tart fenn, tavaly hat helyszínen 140 millió forintból valósítottak meg fejlesztéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.