Választás 2018

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum az Együtt tartozása miatt

A Momentum szerint sérti a jogbiztonság és a kellő felkészülési idő követelményét az, hogy ilyen kevés idővel a választások előtt hozták meg ezt az 1%-os szabályt.

2018.04.17 17:03ma.hu

Az Együttnek 150 millió forint kampánytámogatást kell visszafizetnie egy tavaly novemberben elfogadott szabály alapján, miután nem érték el az 1%-os eredményt az országgyűlési választáson. A Momentum szerint sérti a jogbiztonság és a kellő felkészülési idő követelményét az, hogy ilyen kevés idővel a választások előtt hozták meg ezt az 1%-os szabályt - írja az atv.hu.

Nemzetközi standardok alapján egy évvel a választások előtt csak különösen indokolt esetben szabad a választásokra irányadó szabályokat változtatni – írja közleményében a Momentum. A kifogásolt szabályt tavaly novemberben, tehát szűk fél évvel a választások előtt fogadtál el.

"A Momentum kötelességének érzi, hogy ne csak saját magáért, hanem minden demokratikus párttal elkövetett igazságtalansággal szemben is kiálljon. Tavaly az Állami Számvevőszék bírságaival szemben tüntettünk, ezúttal alkotmányjogi panaszt nyújtunk be. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság belátja a probléma súlyát és fellép az igazságtalansággal szemben" - írja Fekete-Győr András.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.