Országgyűlés

Alakuló ülés - Jövő héten megkezdődhetnek az előkészületek

Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután a köztársasági elnök május 8-án 10 órára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

2018.04.17 14:00MTI

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke tájékoztatása szerint a köztársasági elnök egyben felkérte a törvényhozásba jutott, országos listát állított pártok és pártszövetségek listavezetőit, kezdjék meg az alakuló üléssel kapcsolatos egyeztetéseket.

Az alakuló ülést előkészítő tárgyalások fontosabb feladatai közé tartozik az Országgyűlés működésének alapvető személyi és szervezeti feltételeinek megteremtése, a tisztségviselők - elnök, alelnökök, jegyzők - választásának előkészítése, az alakuló ülés napirendjének, valamint a parlamenti ülésrendnek a meghatározása.

Ugyancsak az előkészítő tárgyalásokon kezdődhet meg a bizottsági rendszerről szóló egyeztetés is.

Kövér László házelnöknek az egyeztetésekben nincs szerepe, az Országgyűlés Hivatala azonban segítséget nyújt ehhez a pártoknak - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.