Gyorsan terjedt a "rémhír"

Venezuelai magyaroktól pánikolt be egy kis balatoni falu

Nem sokkal a választások előtt terjedt el a pletyka Balatonöszödön, hogy migránsokat telepítenek be.

2018.04.13 13:15ma.hu

A térség fideszes képviselője, Witzmann Mihály levelet írt az MNV-nek, hogy az elmúlt években Erzsébet-szállónak használt, de közel másfél éve üres üdülőkomplexumba valóban érkenek-e migránsok. Azt a választ kapta, hogy nem.

"Tegnap elhelyeztek 227 néger migránst" - írta valaki a Facebookon, utalva ezzel arra, hogy betelepítik a migránsokat. A hír gyorsan el is terjedt - írja a 24.hu.

A kedélyeket végül Boór Miklós, a szomszédos Balatonszemes alpolgármestere csitította le, miután közölte: "A valós helyzet a következő: A Máltai Szeretetszolgálat Venezuelából, az ottani katasztrofális állapotok miatt hazaköltöző magyarokat, vagy másod-, harmadgenerációs magyarokat szállásolt el az üdülő területén. Az itt elszállásoltak valamennyien magyarok vagy azok leszármazottai, keresztény értékrendet képviselő, hivatalos papírokkal hazatérő családok. Legtöbbjük ért, tud magyarul. Addig fognak az üdülő területén tartózkodni, amíg sikerül nekik lakhatást és munkahelyet találnia a Máltai Szeretetszolgálatnak. Sokuknak még nincs itthon a teljes családja."

Az alpolgármester arra kért mindenkit, nyugodjanak meg, és adják tovább: szó sincs migránsok betelepítéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.