Választás 2018

Lánchíd Rádió: 'Sírtak az emberek a folyosón'

A Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió április 10-én szólt utoljára, éjféltől elhallgatott.

2018.04.11 17:12ma.hu

A frekvenciaengedélyünk valamikor ősszel jár le, tudtuk, hogy a hosszabbításra nincs esélyünk. De arra számítottunk, hogy addig működhetünk. Mindenkit meglepett a döntés – mondta a Népszavának a Lánchíd Rádió egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa.

A Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió április 10-én szólt utoljára, éjféltől elhallgatott.

„Ilyet még nem éltem át, megrendítő volt. Sírtak az emberek a folyosón” – számolt be a munkatárs arról, hogyan fogadták kollégái a bejelentést. Elmondása szerint nem Simicskára haragszanak, hanem arra a helyzetre, ami kiváltotta a rádió bezárását: „egzisztenciális és erkölcsi drámát élnek át”.

A rádióhoz tömegesen érkeznek a megdöbbent, szolidaritást kinyilvánító üzenetek. Az egyik dunántúli hallgató például Simicska Lajosnak címezve ezt írta:

„Kérem ne tegye, ne szüntesse meg a Lánchíd Rádiót!

Tudom, vannak üzleti szempontok, de biztos vagyok benne, hogy Ön van olyan anyagi helyzetben, hogy hoz/hozhat olyan döntést, hogy tovább működteti ezt a Rádiót!

Hiszen ez nemcsak üzlet, ez szinte egyfajta misszió is!

Hiszen vagyunk néhányan még itt Magyarországon is, akik gondolkodunk, akiknek vannak igényei, akiknek szüksége van az Ön Rádiójára!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.