Választás 2018

'Reméljük, visszatérünk' - így búcsúzik olvasóitól a 80 éves Magyar Nemzet

Szerdán jelent meg utoljára a Magyar Nemzet című napilap, éjfélkor elhallgatott a Lánchíd Rádió.

2018.04.11 10:41ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.

A napilap szerdán jelent meg utoljára, ezzel párhuzamosan megszűnt online verziója, az mno.hu is. A Lánchíd Rádió kedd éjfékor elhallgatott.

"Hisszük, hogy Magyarországon létezhet még demokrácia és pártatlan tájékoztatás, reméljük, visszatérünk!" - írta búcsúcikkének online címlapi ajánlójában a Magyar Nemzet.

Körmendy Zsuzsa publicista azt írja, G-nap óta többen figyelmeztették, menjen el a laptól, mert az gyakorlatilag halálra van ítélve. "De lesz folytatás, ebben biztos vagyok. A halálos ítélet lehet politikai termék. A polgári tradíció nem lehet" - zárta sorait.

Róna Péter közgazdász sajnálja, hogy megszűnik a lap, szerinte ez is jelzi, hogy "Magyarország Orbán országa lett", "a gyűlölet és gyűlölködés országa" - írta.

Lányi András filozófus úgy látja "hogy a nehéz időket látott Magyar Nemzet az utolsó években visszaszerezte rangját, becsületét. Idővel a magyar nemzet is visszaszerezheti még" - tette hozzá.

A teljes cikkben, melyet itt olvashat, búcsúzik még Bod Péter Ákos közgazdász, Kukorelly Endre író és Schiffer András jogász is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.