Durva

Vádat emeltek a társát megvakító elítélttel szemben

A férfi szemét el kellett távolítani.

2018.04.11 09:56MTI

Vádat emeltek egy társát szemen szúró, így a férfit megvakító elítélttel szemben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolják mint erőszakos többszörös visszaesőt.

A vádirat szerint a férfi 2017. május 24-én délután zárkájában tartózkodott, amikor a sértett a zárkaajtón levő betekintő nyíláson benézett. Beszéltek egymással, amikor a vádlott a zárkában levő műanyaggal bevont, fémből készült felmosónyéllel a nyíláson keresztül szemen szúrta a sértettet. A szúrás következtében a sértett bal szeme olyan súlyosan megsérült, hogy a szemgolyót el kellett távolítani. A sérülés mintegy egy hónapon belül gyógyult, a szem elvesztése, műtéti eltávolítása maradandó fogyatékosságnak minősül - tudatta a csoportvezető ügyész.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.