Bűnügy

Biciklisre lőttek egy autóból Budapesten, vádat emelt az ügyészség

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség kedden egy sofőr ellen, aki tavaly novemberben gáz-riasztó fegyverrel rálőtt egy kerékpárosra Budapesten.

2018.04.03 11:24MTI

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményben azt írta, az autót vezető 21 éves férfi erősen ittas utasával a lehúzott ablakon keresztül hangosan szidalmazott egy biciklist, amikor a VII. kerületi Izabella utcában elhaladtak mellette. Amikor a forgalmi okokból megálló autót beérte a biciklis, számon kérte rajtuk korábbi viselkedésüket, mire hangos szóváltás alakult ki közöttük.

A vádlott mellett ülő férfi kiszállt a kocsiból, a vádlott pedig a kesztyűtartóból elővett gáz-riasztó fegyverrel a nyitott ajtón keresztül, körülbelül másfél méter távolságból a kerékpáros felé lőtt, miközben azzal fenyegetőzött, hogy a következő lövéssel a fejét fogja eltalálni. Utasa ekkor visszaült az autóba, majd elhajtottak a helyszínről.

A férfi ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság miatt nyújtott be vádiratot - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.