Rezsicsökkentés

Lesz, aki dupla fűtéstámogatást kap?

Duplán kaphatják meg a kormány által a kemény tél miatt nyújtott 12 ezer forintos támogatást azok a családok, amelyek földgázt és távhőt is használnak. Akik fával tüzelnek, semmit sem kapnak.

2018.03.26 08:58MTI

Az RTL Klub Híradójának többen is jelezték, hogy mindkét szolgáltatótól értesítést kaptak arról, hogy 12 ezer forintot fognak jóváírni a számlájukon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyelőre annyit közölt, hogy a téli rezsicsökkentés minden gázfogyasztónak és a távfűtéses háztartásoknak jár.

Az ügy előzménye, hogy kiderült: lesznek családok, ahol a csökkenés az ezer forintot sem éri el. A házközponti fűtéssel fűtő társasházak esetében ugyanis nem lakásonként jár a támogatás, hanem az egész háznak közösen.

Mindazonáltal, az ország nagy részén a legszegényebbek fával fűtenek, ők nem részesülnek a gázár-csökkentésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.