Hamisítás

150 ezerre javította a csekken feladott 50 ezret, hogy ne kelljen börtönbe mennie

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen, aki postai csekket hamisított, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia.

2018.03.20 12:52ma.hu

A vád szerint a nőt a bíróság 2016. decemberében 150.000,- forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott a pénzbüntetést nem fizette meg, ezért a bíróság a pénzbüntetést 150 nap szabadságvesztésre átváltoztatta.

A vádlott 2017. májusában 50.000,- forintot postai csekkel feladott a bíróság részére, majd a postai csekken lévő 50.000,- forintos összeget 150.000,- forintra kijavította.

Az így meghamisított feladóvevényt faxon megküldte a Pécsi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának, így próbálta igazolni, hogy a 150.000 forint pénzbüntetést megfizette.

A nő cselekménye hamis magánokirat felhasználása vétségének a megállapítására alkalmas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.