Termékvisszahívás

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih

A palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

2018.03.15 18:48ma.hu

Fogyasztói bejelentés alapján került sor az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított szénsavmentes ásványvíz termék vizsgálatára, mert azt "gyógyszer illatúnak és ízűnek" érezték a fogyasztók. Az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

A NÉBIH vizsgálata egyaránt kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó, és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a NÉBIH elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai:

- termék megnevezése: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter
- csomagolása: PET palack
- gyártás ideje: 2018.01.10.
- minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12.

A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.