Ahmed H. pere

Amnesty: az igazságszolgáltatás megcsúfolása az ítélet

Ahmed H. terrorcselekményt követett el vagy ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája?

2018.03.14 18:01ma.hu

Az Amnesty International (AI) szerint az igazságszolgáltatás megcsúfolása, hogy Ahmed H.-t elítélték társtettesként elkövetett terrorcselekményért szerdán.

A szervezet közleményben idézte Eda Seyhant. Az AI terrorizmus elleni "kampányosa" szerint az ítélet "ismét megmutatja, hogy ha keverik a drákói terrorizmus elleni törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár". Az Ahmed H.-val szembeni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell őt engedni - vélekedett.

Szavai szerint a férfi a Szíriából menekülő családjának akart segíteni. A tárgyalóteremben és azon kívül is gonosztevőként akarják beállítani. Nincs olyan, minden kétséget kizáró bizonyíték, amely arra utal, hogy Ahmed H. terrorcselekményt követett el, "ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája" - fogalmazott.

A férfi több mint két és fél éve van rács mögött, a mai döntés óriási csapás a feleségének és két kislányuknak - idézték Eda Seyhan szavait.

Ahmed H.-t hét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek, és tíz évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.