Állatkínzás

Légpuskával végezte ki ismerőse kutyáját egy kunszentmiklósi férfi

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy 34 éves kunszentmiklósi férfi ellen, aki 2018. január 12-én a légpuskájával meglőtte egyik ismerősének a kutyáját, ami miatt az állat elpusztult.

2018.03.14 11:21ma.hu
hirdetés

A 34 éves vádlott egy bekerítetlen ingatlanon élt Kunszentmiklóson és zavarta, hogy több kutya – köztük egyik ismerősének a háziállata – rendszeresen bement az udvarába. A vádlott ezért 2018. január 12-én délelőtt magához vette a légpuskáját és elment a közelben lakó ismerős családi házához.

Az ismerős kutyája a kerítés tövében, az utca felőli oldalon feküdt. A vádlott a légpuskával egy célzott lövést adott le az állatra, ami a szív és a tüdő tájékán érte. A kistestű keverék kutya vonyítva elszaladt a helyszínről, de később a lövés miatt elpusztult. Gazdája három nap múlva a ház kerítése mellett találta meg az állat tetemét.

A szabadlábon védekező vádlott beismerte a bűncselekményt. A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfit állatkínzás vétségével vádolja és felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész indítványozta a légpuska elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.