Erőszak

Bayer Zsolt feljelentette a megölésével fenyegetőző férfit

Eszébe sem jutott, hogy védelmet kérjen, nem fél kimenni az utcára, és a békemeneten is ott lesz.

2018.03.13 08:41ma.hu

Bayer Zsolt publicista, a békemenet állandó résztvevője hétfőn feljelentette az őt lelövéssel fenyegető férfit. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint minden korábbinál több gyalázkodás éri az általuk szervezett március 15-i rendezvényt, de eddig olyan fenyegetést nem kaptak, ami miatt módosítani kellene a békemenet programján - írja keddi számában a Magyar Idők.

A békemenetet érő minden korábbinál több gyalázkodás, fenyegetés is mutatja, hogy mekkora a tét - nyilatkozta lapnak ifj. Lomnici Zoltán. A CÖF szóvivője provokátorokra is számít a kormányt támogató március 15-i felvonulás útvonalán, ezért arra kéri a résztvevőket, hogy ne üljenek fel azoknak, akik megpróbálják megzavarni a rendezvényt.  

"Az elmúlt hat évben megrendezett hat békemenet minden esetben méltóságteljesen zajlott le, és ez most is így lesz" - szögezte le. Azt is elmondta, hogy a rendőrséggel a szervezők folyamatosan egyeztetnek, de eddig nem merült fel olyan tény, ami miatt meg kellene változtatni a rendezvény menetét.  

"Az I. kerületi rendőrkapitányságon megtettem a feljelentést az engem ért halálos fenyegetés kapcsán" - közölte Bayer Zsolt, a lap publicistája. A békemenetek állandó résztvevője vasárnapi sajtótájékoztatóján számolt be először arról, hogy egy internetes bejegyzésben egy férfi azzal fenyegette meg, hogy a békemenet közben egy háztetőn mesterlövészpuskával fogja várni őt és agyonlövi. Bayer Zsolt a feljelentéssel azt szeretné elérni, hogy az interneten se lehessen büntetlenül fenyegetőzni. Azt is leszögezte, hogy eszébe sem jutott, hogy védelmet kérjen, nem fél kimenni az utcára, és a békemeneten is ott lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.