Fejlesztés

Új csarnokkal bővül a katasztrófavédelem logisztikai központja

Az Európai Unió támogatása nyomán új csarnokkal bővül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti logisztikai bázisa.

2018.03.10 01:30MTI

Hajdu Márton, az OKF szóvivője elmondta: a 155 millió forint értékű fejlesztést, amely a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív program keretében valósul meg, a tervek szerint 2019 augusztusában adják át.

Emlékeztetett arra: az OKF alapvető feladata a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastrukturális elemek biztonságos működésének garantálása.

Ezért a jelentős, elhúzódó katasztrófák esetén, például akkor, ha több száz ember kitelepítése válik szükségessé, gondoskodni kell az ideiglenesen otthon nélkül maradottak elhelyezéséről és ellátásáról. Ez pedig komoly eszközparkot, logisztikai támogatást igényel.

Az új, közel 800 négyzetméter alapterületű, 6 méteres belmagasságú, fűthető csarnok megépítésével jelentősen bővül az OKF tárolókapacitása és egy helyen tárolhatók a jelenleg több különböző bázison található készletek.

A többi között az épületben helyet kapnak a dunai árvízi védekezési vonalra telepíthető mobilgát elemei, a központi polgári védelmi mentőegységek készletei, személyi védőfelszerelései - mondta a szóvivő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.