Fertőzés

Kell tartani kanyarójárványtól?

Egyes országokban súlyos járványok is kialakulhatnak.

2018.03.09 08:51ma.hu

Magyarországon nem alakulhat ki kanyarójárvány, mivel a vírus elleni vakcina a gyermekkori kötelező védőoltások közé tartozik – erősítette meg az InfoRádiónak Szlávik János infektológus.

A szenzációs hírek sokkal jobban terjednek az interneten, mint a tudományos felfedezések. Ezért szimpatikusabbak az olvasók számára az olyan áltudományos hírek, melyek szerint az oltás autizmust vagy Alzheimer-kórt okoz – mondta a az oltásellenességről Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Az oltások 99 százaléka semmilyen súlyos mellékhatással nem rendelkezik – hangsúlyozta a Szlávik János.

Magyarországon a szigorú oltási fegyelemnek köszönhetően közel 98 százalékos a kanyaró elleni védettség – tájékoztatott az infektológus. A maradék 1-2 százalék betegség vagy immunhiány miatt nem kaphatja meg a vakcinát. Őket a többiek oltottsága megvédi – tette hozzá.

Azokban az országokban, ahol a törvények nem olyan szigorúak mint hazánkban, súlyos járványok is kialakulhatnak. „Nagyon sok kanyarós esetet jelentettek Olaszországból, Svájcból, Kanadából” – emelte ki a Szlávik János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.