Oktatás

A világ kétszáz legjobb intézménye közé került a Semmelweis Egyetem

A gyógyszerészeti képzés kategóriában a hazai intézmények közül egyedüliként szerepel.

2018.03.07 16:38ma.hu

Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé orvostudományi és a gyógyszerészeti területen a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) listáján - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a felsőoktatási intézmény - nyolc helyet javítva korábbi pozícióján - a 254. helyen végzett a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában, ezzel pedig a hazai képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel. A Debreceni Egyetem a 397., a Szegedi Tudományegyetem a 401-450., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 451-500. helyre került.

Az orvostudományi képzés területén a Semmelweis Egyetem megőrizve korábbi helyét ezúttal is a 151-200. helyen végzett. A Debreceni Egyetemet a 251-300., a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetemet a 301-350. helyre sorolták a lista készítői - írták.

A gyógyszerészeti képzésben - a tavalyi top 150 után - idén a 151-200. helyre került a Semmelweis, ebben a kategóriában a hazai intézmények közül egyedüliként szerepel a QS rangsorában - tették hozzá.

A brit Quacquarelli Symonds cég QS World University Ranking felsőoktatási intézményi rangsorát 2004 óta állítja össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.