Választás 2018

Szájer József szerint az uniós bizottság befolyásolni kívánja a magyar választásokat

Úgy véli, az Európai Bizottság jelentése politikai megrendelésre készült, a magyar választási kampányba való nyílt beavatkozásnak tekinthető.

2018.03.07 16:36ma.hu

Az Európai Bizottság szerdán közzétett téli gazdasági országjelentése egyértelmű és világos manipulációról, befolyásolásról szól, ugyanis az európai uniós intézmény azt kívánja elérni, hogy Magyarország adja fel azt a politikáját, amely elutasítja a bevándorlók kötelező kvóták szerinti elosztásának uniós rendelkezését - jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő magyar újságíróknak nyilatkozva.

Úgy vélte, az Európai Bizottság a magyar választókat kívánja befolyásolni, hogy szavazataik által olyan kormány jöjjön létre, amely ezt az akadályt könnyedén el fogja hárítani.

Szájer József véleménye szerint jelentésével az uniós bizottság "behozta az Európai Unió intézményeibe a magyar választási kampányt", ugyanis a megfogalmazott javaslatok és észrevételek egyrészt nem az ország helyzetének leírását tartalmazzák, másrészt előrehozzák azokat az értékeléseket és ajánlásokat, amelyeket az uniós intézmény más országok esetében jóval később szokott megtenni.

Mint elmondta, a szöveg ellenséges Magyarországgal és intézkedéseivel szemben, amit az is tükröz, hogy a bizottság jelentésében szereplő adatok a valósággal gyakran "köszönőviszonyban sincsenek". Nem kétséges, hogy az országjelentés "az ellenzék kottáját másolja", és nekik kíván segítséget nyújtani - húzta alá a kormánypárti EP-képviselő.

Az Európai Bizottság jelentése politikai megrendelésre készült, a magyar választási kampányba való nyílt beavatkozásnak tekinthető, hiszen az ellenzék számára fontos kérdéseket rögzíti - tette hozzá Szájer József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.