Vírus

Újra felbukkant a H1N1: egy férfi meghalt a sátoraljaújhelyi kórházban

Újra felbukkant a H1N1 influenzavírus Magyarországon, egy férfi ebben a fertőzésben hunyt el Sátoraljaújhelyen.

2018.03.06 09:28MTI

Az Észak-Magyarország cikke emlékeztet arra, hogy a H1N1 vírus 2009-2010-ben okozott világjárványt, akkor megjelent Magyarországon is.

Orosz János, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház központi intenzív osztályát vezető főorvos a napilapnak elmondta: súlyos állapotban került hozzájuk a beteg, fokozódó légzési nehézségekkel. A betegség kezdete után tíz nappal került kórházba, állapota a terápia ellenére sem javult. A tünetek típusosak voltak, és a laborvizsgálatok a H1N1 vírust mutatták ki. Ilyen járvány évekkel ezelőtt volt, most az influenza vírus B törzse okoz járványt az országban.

Az osztályvezető főorvos elmondta azt is: a betegség súlyossága attól függ, mikor ismerik fel, milyen a beteg immunológiai állapota, és milyen szerveket támad meg a vírus, veszélyesebb, ha az alsó légutakat, a tüdőt.

Sátoraljaújhelyen, akárcsak más kórházakban, látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt. Ez volt az egyedüli H1N1-es eset, de országszerte több mint negyven, más vírustörzzsel megfertőződött influenzás beteg is lélegeztetésre szorul - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.