Gyilkosság

Érdi csecsemőgyilkosság: megszületett az ítélet

Amikor a csecsemő felsírt, a nő betömte a száját, összekötötte a lábát, zacskóba és körülbelül húsz szemeteszsákba tette, majd a holttestet egy vászontáskában először szekrénybe, később a használaton kívüli kutyaólba rejtette.

2018.03.05 18:02ma.hu

Nyolc év hat hónap börtönre ítéltek első fokon egy nőt, aki Érden 2015 végén megölte újszülöttjét, majd a holttestet több mint egy évig rejtegette - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott 2015-ben lett terhes, ezt azonban eltitkolta a családtagjai elől, akik a súlygyarapodását pajzsmirigybetegségének tulajdonították.  

A vádlott a lakhelye előtti bokorban adott életet a gyermeknek. Amikor a csecsemő felsírt, a nő betömte a száját, összekötötte a lábát, zacskóba és körülbelül húsz szemeteszsákba tette, majd a holttestet egy vászontáskában először szekrénybe, később a használaton kívüli kutyaólba rejtette.  

A holttestet a család 2017 januárjában találta meg, akkor értesítették a rendőrséget.   

A bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el az asszonyt. Az ügyész súlyosításért a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.  

Az ügyészség indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a két élő gyermekével kapcsolatos szülői felügyeleti joga megszüntetését, a bíróság azonban elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és meghagyta szülői felügyeleti jogait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.