Zaklatás

Lezárult a vizsgálat Kerényi Miklós Gábor ügyében

Kerényit egy ember a saját nevét vállalva, többen pedig névtelenül vádolták meg zaklatással. A rendező először a nyugdíjazását kérte, az Operettszínházban vizsgálat indult, utána pedig bejelentették, hogy azonnali hatállyal megválnak tőle.

2018.03.01 18:45ma.hu

Most a Budapesti Operettszínház közleményben jutatta el a Blikknek a belső vizsgálat eredményét, amit ma zártak le:

"A belső vizsgálat feladata az információgyűjtés és értékelés volt. A lefolytatott eljárás során a feltárt eseményekkel kapcsolatban közvetlen tanúk vagy egyéb bizonyítékok nem merültek fel. A konkrét esetben a belső vizsgálat által összegzett információk a 2017. novemberi döntéseken túl, további munkajogi következményt nem alapoznak meg" - nyilatkozta Dr. Lehner Katalin, a Budapesti Operettszínház ügyvédje, aki a személyiségi jogok védelmében több információt a vizsgálatról nem kívánt közölni.

A színház tudomása szerint a belső vizsgálat időtartama alatt a vizsgálat tárgyával összefüggésben senki nem tett feljelentést, illetve nem terjesztett elő magánindítványt, ez utóbbival egyébként kizárólag a sértettek élhetnek.

A színház vezetősége szakmai szervezetekkel együttműködve dolgozik egy olyan protokoll kialakításán, mely segít elkerülni az esetleges jövőbeli eseteket. A Budapesti Operettszínház az ügyet lezárta, a jövőben a művészi feladatokra és a további munkára koncentrál" - áll a közleményben.

Kerényi Miklós Gábor reagált az Operettszínház belső vizsgálatára

A rendező megbízásából ügyvédje alábbi közleményt juttatta el a Blikkhez: "A Budapesti Operettszínház közleménye rögzíti, hogy Kerényi Miklós Gábor vezetői időszaka alatt a vizsgálat tárgyában semmilyen jogi intézkedésre okot adó esemény nem történt. A "novemberi események" ugyanakkor nagy árat követeltek ügyfelemtől. Nyugdíjba kényszerült, elvesztette élete fő értelmét, az Operettszínházat, és a média kíméletlen kereszttüzébe került. Ügyfelem reméli, hogy ez a számára alig túlélhető helyzet nyugvópontjához ért."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.