Egészségügy

5 centis ceruza tört a kislány combjába, két kórházban sem vették észre

Csak a baleset után egy hónappal műtötték meg az akkor már tályogos sebet.

2018.03.01 11:21ma.hu

5 és fél centiméteres ceruza tört egy mindszenti kislány combjába, mikor elesett - írja a Délmagyar. A lap szerint azonnal látszott, hogy az esés után a nyolc éves kislány zsebében lévő ceruza kettétört. Bár csak az egyik felét találták meg, a seben nem látszott semmi különös, így senki nem gondolta, hogy a ceruza másik fele a gyerek combjában van.

Mivel a gyereknek fájdalmai voltak, a háziorvos a szentesi kórházba küldte. Ott néhány szálkán kívül semmit nem talált az orvos, így kitisztította, fertőtlenítette a sebet. Kétnaponta kellett kötözésre járniuk.

Mivel a seb nem gyógyult, a háziorvos ezúttal a hódmezővásárhelyi kórházba küldte őket, ahol antibiotikumos kezelést ajánlottak. Egy héttel később a seb bepirosodott, környéke megduzzadt, váladékozott. A hódmezővásárhelyi sebészeten ismét csak átkötözték.

Február végén azt tanácsolta a családnak a háziorvos, hogy kérjenek a szegedi gyermekklinikán is szakvéleményt. A gyermekklinikán röntgenfelvételt készítettek, melyből kiderült, hogy egy 5 és fél centiméteres ceruzadarab van a gyerek combjába fúródva, mely körül már tályog keletkezett. A kislányt megműtötték.

Pásztor Imre, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház orvosigazgatója a lapnak azt mondta, az ügyet kivizsgálták a kislányt elsődlegesen ellátó orvos, több évtizedes tapasztalattal rendelkező sebész és a röntgenosztály korábbi vezetője segítségével. A konklúzió: a rutinszerűen végzett röntgenek nem alkalmasak grafit, illetve színes ceruza kimutatására, erre speciálisan beállított vizsgálati eljárások szolgálnak.

A hódmezővásárhelyi kórház nem akart nyilatkozni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.