Oktatás

Fagyoskodó diákok - a Klebelsberg Központ szerint nincs hideg

Az intézményfenntartó szerint megfelelő hőmérsékletben tanulnak a szombathelyi diákok, 18 tanterméből 15-ben a megszokott módon folyamatos a tanítás.

2018.02.28 08:43ma.hu
hirdetés

A napokban jelent meg a nyugat.hu-n egy cikk arról, hogy az egyik szombathelyi általános iskolában fagyoskodnak és nagykabátban ülnek a diákok az órákon. "Olajradiátort, hősugárzót vittünk, de nem segít a nagy termen. Süvít be a szél az ablakon" - mondta az egyik szülő.

Az intézményfenntartó Klebelsberg Központ kedden közleményben reagált a hírre. Azt írják, a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában a tanítás jelenleg zavartalanul folyik, a hírekkel ellentétben nem kell egyetlen diáknak sem kabátban ülnie az órákon.

"Az iskola 18 tanterméből 15-ben a megszokott módon folyamatos a tanítás. Az északkeleti szárny három tantermében a hidegebb időjárás miatt 20 fok alá esett a hőmérséklet, ezért ezekben a termekben átmenetileg szünetel a tanítás. Helyettük más, megfelelő hőmérsékletű termekben tanulnak a diákok. A Szombathelyi Tankerületi Központ kérte a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, hogy emelje meg az intézmény részére biztosított hőmennyiséget. Ez a tegnapi napon megtörtént. A fenntartó az EFOP 4.1.3-as intézmény-felújítási projekt keretében pályázott az iskola energetikai korszerűsítésére, az elnyert forrásból több más fejlesztés mellett 2018 nyarának végéig ennek a három tanteremnek az ablakait is kicseréli, így a probléma véglegesen rendeződik" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.