Van választás?

Nyertek a hódmezővásárhelyi lázárblokkolók - videó

Hegedűs Zoltán lemond az alpolgármesteri tisztségről is, miután alulmaradt a hódmezővásárhelyi időközi választáson.

2018.02.26 06:37ma.hu

Közös sajtótájékoztatót tartott a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást követően Lázár János és Hegedűs Zoltán.

Lázár János az alulmaradt kormánypárti jelölttel az oldalán arról beszélt: örül, hogy vége van a kampánynak. „A város eldöntötte, hogy egy másik irányba akar haladni, hajrá” – tette hozzá, majd kijelentette: az eredményeket hétfőn fogják kielemezni, messzemenő következtetéseket nem tud mondani.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Hegedűs Zoltán pedig azt mondta: meghajlik a választók akarata előtt, nem őt választották, ezért hétfőn lemond az alpolgármesteri tisztségéről is.

Márki-Zay: a hazugságokkal ellentétben a Fidesz legyőzhető

A leendő hódmezővásárhelyi polgármester szerint az időközi választás bizonyította, hogy az országban van még demokrácia.

Vasárnap Hódmezővásárhelyért dobogott az ország szíve, a város ma történelmet írt - mondta az időközi polgármester-választást vasárnap megnyerő Márki-Zay Péter független jelölt a voksolás utáni sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

Márki-Zay Péter kijelentette: köszönettel tartozik minden hódmezővásárhelyi polgárnak, függetlenül attól, hogy kire voksolt, hiszen a szavazásra jogosultak több mint 60 százaléka járult az urnákhoz. "A mai választás Hódmezővásárhelyen azt bizonyította, hogy az országban van még demokrácia, hiszen az emberek kifejezték a véleményüket" - fogalmazott Márki-Zay Péter. "A demokrácia legfontosabb értékeink egyike, ha nem a legfontosabb, ne hagyjuk elveszni!" - szólított fel.

Véleménye szerint Hódmezővásárhelyen és az országban is rendszerváltó hangulat van. "Ma a városban az emberek összefogtak és megmutatták, hogy Hódmezővásárhelyen és az országban is van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra, piacgazdaságra és európai elkötelezettségre, valamint arra is, hogy megszűnjön a korrupció, a hazudozás és a megfélemlítés" - hangoztatta.

A leendő polgármester szerint az eredmények az egész országnak reményt adnak arra, hogy - a hazugságokkal ellentétben - a Fidesz legyőzhető.

A választást Márki-Zay Péter független, de az összes nagyobb ellenzéki párt által támogatott jelölt 13 076 szavazattal (57,49 százalék) nyerte, Hegedűs Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét, a város alpolgármesterét 9468-an (41,63 százalék), Hernádi Gyulát (független) 201-en (0,88 százalék) támogatták. A voksoláson a szavazópolgárok több mint 62 százaléka vett részt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.