Veronai buszbaleset

Veronai tragédia: elmeorvoshoz küldték a gyászoló családtagokat

Pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító.

2018.02.23 10:10ma.hu

Pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító a tragikus veronai buszbalesetben érintettektől. Ezt a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével meg is csináltatták, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. Ez azonban a biztosítónak nem felelt meg, így elmerorvosi szakértőt rendelt ki.

Az egyik gyászoló a Blikknek elmondta, természetesen próbálnak együttműködni, ám mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, sem a nehéz időszakot megélő gyerekekre nincsenek tekintettel.

A lap megkereste a Magyar Biztosítók Szövetségét (Mabisz). Nem kívántak reagálni ezekre az információkra, ám figyelembe ajánlották korábbi közleményüket, mely szerint kiemelten kezelik a veronai buszbaleset károsultjainak ügyét.

Dr. Kosdi Kornél ügyvéd a lapnak elmondta, peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa, amit az általa választott elmeorvossal is felülvizsgálhatja.

Friss: a kormány MNB-vizsgálatot kér

"Felháborítónak tartjuk", hogy a veronai buszbalesetet áldozatainak hozzátartozóit az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó - áll a Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára által jegyzett közleményben.

A kormány az ügy miatt a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB-hez fordul és azonnali vizsgálatot kér - közölte a kabinetiroda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.